Våga fråga!

Vi välkomnar alla frågor! Inga frågor är konstiga eller dumma – Vi tror på vår verksamhet och svarar öppet och varmt på alla dina/era frågor!

Om det är något ni fortfarande undrar över, efter att ha kikat runt här på vår sida, Välkomnar vi er att Kontakta oss.

Är alla familjer vegetarianer?

Nej, absolut inte. Däremot är det många familjer som får inspiration till vegetarisk matlagning. Ibland har vi ordnat matlagningskurs en kväll eller tryckt upp recept. Barnen älskar maten och föräldrar är lyckliga över att de får en så näringsrik måltid på förskolan.

Har ni vikarier?

Det är viktigt för oss att barnen inte får träffa okända vikarier. Därför löser vi det oftast internt. Vi har en eftermiddagsfröken som även arbetar om det finns behov i barngrupperna under förmiddagstid. Köksfröken som alltid finns nära barnen och kanske lämnar grytorna åt någon annan. Tack och lov är vi friska förskolor där pedagogerna ytterst sällan är frånvarande!

Har ni öppet alla lov?

Vi stänger dagarna mellan jul och nyår. Övriga lov har vi öppet efter föräldrarnas behov, ibland med vikarier och ev. slås barn ihop. Föräldrarna får fylla i ett lov-schema, utifrån detta bemannar vi förskolorna.

Vad har ni för öppettider?

Tusenskönan har öppet kl 7.30-16, Blåklockan har öppet kl 7.30-16.30. Barnvänliga öppettider, eller hur?

Tillhör ni en religion?

Nej det gör vi inte. Vi är religiöst och politiskt obundna, Waldorfverksamheter finns i alla olika länder i alla olika kulturer. Att se till kropp och själ är vedertaget idag.
Det görs t.ex. på Spa, yoga i naturen m.m. Ja, vi menar också att det finns en själ och ande och fördjupar oss i detta holistiska synsätt av människan. Hela människan ska bli sedd, utvecklad och älskad.

Något flummigt?

Egentligen inte alls. Hela pedagogiken är så väl genomtänkt och bildar ett starkt sammanhang. Kanske sa någon så på 80-talet, för då under microvågs-&-Dallas-tiden var det inte hippt med ekologisk mat, ullplädar, tända stearinljus eller att säga att själen skulle må bra.

Använder ni media?

Vi arbetar med barnens grundläggande behov, följer FNs barnkonvention och Allians for Childhood. Vi tycker att t.ex. en I-pad skäl tid från att barnen i just arbetet med grundläggande behoven. Vi har faktiskt inte tid med det heller, vad av våra fina och innehållrika dagar skulle vi plocka bort för att hinna med att sitta med en platta? Kreativt? Njae, det är ju faktiskt någon vuxen som redan tänkt ut och skapat före barnen får plattan i händerna. Vi uppmuntra barnen att vara kreativa från grunden ut egen kraft och vilja.

Har barnen få leksaker?

Vi har ganska få färdiga leksaker. Vi tillverkar vad vi behöver, oftast tillsammans med barnen. Det finns gott om lekmaterial istället. Otaligt många restauranger, skepp, djurgårdar eller kanske affärer byggs upp dagligen. Liten konkurrens om grejerna, de är könsneutrala och totalt föränderliga. Kreativiteten stimuleras, konstruktiva lekar flödar, självkänslan växer och allt blir möjligt!